Jadmaxx: iedereen leert het in 3 minuten

Om Jadmaxx te spelen hoeft u niet eerst allerlei ingewikkelde spelregels te kennen. Iedere speler krijgt eenvoudigweg dezelfde 18 letters en moet daarmee in de afgeproken tijdperiode zoveel mogelijk woorden maken. De kern van het spel is om letters dubbel te gebruiken (dus horizontaal en vertikaal) en zo dubbele punten te scoren. Een ronde Jadmaxx duurt vijf minuten, dus u kunt altijd even een paar potjes spelen. Ook als u weinig tijd heeft.

Het spel begint door een wedstrijdleider aan te wijzen. Deze trekt 18 letterstenen en legt deze op tafel. Elke speler neemt van zijn eigen letterbord deze 18 letters en legt ze achter het spelscherm. Vervolgens gaat de spelklok vijf minuten lopen en heeft iedere speler de tijd om zoveel mogelijk woorden te maken en punten te scoren. Na de vijf minuten drukt de wedstrijdleider de tijdklok in voor één extra minuut en kan elke speler zijn combinaties afronden. Dan telt iedere speler zijn score en noteert die op het scoreblok. Iedere letter heeft zijn eigen waarde.

De telling is eenvoudig: de punten van elke gebruikte letter worden opgeteld. Wordt een letter zowel horizontaal als vertikaal in een woord gebruikt, dan telt deze letter twee keer. Het is dus de kunst zoveel mogelijk letters dubbel te gebruiken en woorden met elkaar te verbinden.

 

 

Jadmaxx bestellen
Jadmaxx

Bestel Jadmaxx in onze webshop

Bestellen


Bekijk de video

Klik op de afbeelding en in notime snapt u hoe Jadmaxx gespeeld wordt.